sunnuntai 30. syyskuuta 2012

MUSIIKKIA ELÄMÄÄN

Musiikki on aina ollut tärkeä osa elämäämme!
Olen itse ollut musiikkiluokalla kolmosesta kutoseen.
Musiikin tunteja oli 6 tuntia viikossa
-nokkahuilu, laulu, kuoro ja loput teoriaa :)
Nokkahuilun ja poikkihuilun soittoa opiskelin myös musiikkiopistossa,
jossa piccoloa ja alttohuiluakin tuli kokeiltua.
Huilujen jälkeen siirryin pianon soittoon,
jota olin jo monta vuotta kotona soitellut oma-aloitteisesti.

Miehenikin tapasin musiikin merkeissä:)
Mikki toimi tiskujukkana aikoinaan 
ja diskossahan me sitten toisemme tapasimme.

Kaikki lapsemme on tosi musikaalisia.
Rytmitaju on ollut kaikilla lapsillamme ihan pienestä asti,
ja peppu heilui heti, kun jostain kuului musiikkia:)

Eveliina on soittanut pianoa 5 vuotiaasta asti.
Pari vuotta sitten hän lopetti musiikkiopiston,
mutta harrastupohjalla soittelee vieläkin melkein joka päivä.
Emilia taas tykkää laulaa.
Tässä esitys, josta saimme nauttia muutama päivä sitten:)

Oikein hyvää sunnuntaita kaikille!!

nimi.png

MUSIIKKIA ELÄMÄÄN

Musiikki on aina ollut tärkeä osa elämäämme!
Olen itse ollut musiikkiluokalla kolmosesta kutoseen.
Musiikin tunteja oli 6 tuntia viikossa
-nokkahuilu, laulu, kuoro ja loput teoriaa :)
Nokkahuilun ja poikkihuilun soittoa opiskelin myös musiikkiopistossa,
jossa piccoloa ja alttohuiluakin tuli kokeiltua.
Huilujen jälkeen siirryin pianon soittoon,
jota olin jo monta vuotta kotona soitellut oma-aloitteisesti.

Miehenikin tapasin musiikin merkeissä:)
Mikki toimi tiskujukkana aikoinaan 
ja diskossahan me sitten toisemme tapasimme.

Kaikki lapsemme on tosi musikaalisia.
Rytmitaju on ollut kaikilla lapsillamme ihan pienestä asti,
ja peppu heilui heti, kun jostain kuului musiikkia:)

Eveliina on soittanut pianoa 5 vuotiaasta asti.
Pari vuotta sitten hän lopetti musiikkiopiston,
mutta harrastupohjalla soittelee vieläkin melkein joka päivä.
Emilia taas tykkää laulaa.
Tässä esitys, josta saimme nauttia muutama päivä sitten:)

Oikein hyvää sunnuntaita kaikille!!
video


keskiviikko 26. syyskuuta 2012

SYTYKEPALAT

Olen jo kauan halunnut kokeilla,
niin monessa blogissakin,
nähtyjä sytykepaloja.

Nyt sitten Ellen synttäreiden jäljiltä muistin 
säilyttää munakennot.
Tein (repimällä) siis kennoista ruusun näköisiä
härpäkkeitä,
ja upotin se sulaan steriiniin.
Itse käytin kruunukynttilöitä, 
joita Alex ja Elle katkoi melkein 30!!
EI LUVALLA SIIS!! 

Meidän tasossa on mittari 1-9, 
ja sulatin kynttilät kutosella, 
mutta lämpöä ylläpidin ykkösellä.
Välillä sekin oli liian kuumaa!!
Upotin ruusut grillipihdeillä nesteeseen ja
 täytin vielä sisukset ihan lusikalla täyttäen.
a6.JPG
Ja tässä tulos:)
kynttil%C3%A4.JPG
Ei kovin kauniita, 
mutta olenpahan nyt kokeillut :)
Toimivuudesta en vielä tiedä.
Luultavasti kokeilu jää viimeiseksikin, 
sillä valmiit sytykepalat on niin halpoja ja 
ainakin lasten kanssa tehdessä paljon turvallisempia ;)

Parin tunnin päästä pääsen nauttimaan 
Helena Karihtalan 1,5 tunnin sisustusluennosta :)
Loppuviikon istun taas koulun penkillä :)

nimi.png

SYTYKEPALAT

Olen jo kauan halunnut kokeilla,
niin monessa blogissakin,
nähtyjä sytykepaloja.

Nyt sitten Ellen synttäreiden jäljiltä muistin 
säilyttää munakennot.
Tein (repimällä) siis kennoista ruusun näköisiä
härpäkkeitä,
ja upotin se sulaan steriiniin.
Itse käytin kruunukynttilöitä, 
joita Alex ja Elle katkoi melkein 30!!
EI LUVALLA SIIS!! 

Meidän tasossa on mittari 1-9, 
ja sulatin kynttilät kutosella, 
mutta lämpöä ylläpidin ykkösellä.
Välillä sekin oli liian kuumaa!!
Upotin ruusut grillipihdeillä nesteeseen ja
 täytin vielä sisukset ihan lusikalla täyttäen.
Ja tässä tulos:)
Ei kovin kauniita, 
mutta olenpahan nyt kokeillut :)
Toimivuudesta en vielä tiedä.
Luultavasti kokeilu jää viimeiseksikin, 
sillä valmiit sytykepalat on niin halpoja ja 
ainakin lasten kanssa tehdessä paljon turvallisempia ;)

Parin tunnin päästä pääsen nauttimaan 
Helena Karihtalan 1,5 tunnin sisustusluennosta :)
Loppuviikon istun taas koulun penkillä :)


tiistai 25. syyskuuta 2012

TEEMANA SUKLAA-MANSIKKA-VANILJA osa 3

Tässä viimeinen osa 
Ellen synttärileivonnaisista:)

Istuskelin hammaslääkärin odotushuoneessa ja
aloin selailemaan Hemmets-lehteä 
(ruotsalaisissa aikakauslehdissa on muuten TOSI hyviä ohjeita) 
ja törmäsin mansikka teemaan.
Yritin kännykällä ottaa kuvaa ohjeesta, mutta ei se onnistunut.
Siispä nousin ylös ja menin anelevin silmin kysymään, 
jos saisin tästä kopion:)
Niinpä sain, ja tästä tuli 
meidän neitin synttärikakun täyte ja juustokakku,
vähän niinkuin vahingossa ;)

Mansikkajuustokakku  
(vuoka 24 cm)
a1.JPG
Pohja:
100 g margariinia 
3 dl sokeria
1,5 dl jauhoa
5 rkl kaakaota
2 tl vaniljasokeria
2 munaa

Sekoita marg + sokeri vaahdoksi.
Lisää kuivat aineet,
ja lopuksi munat yksitellen.
175 ° noin 15 min.
Anna jäähtyä!!

Täyte:
1 rkl vaniljasokeria
400 gr maustamatonta tuorejuustoa
(itse laitoin 200 gr appelsiini+ 200 gr maustamaton)
4 dl sokeria
6 munan keltuaista
(valkuaiset käytin marenkeihin)

5 dl vispikermaa
n. 4 dl muusattuja mansikoita

Sekoita sokerit ja juusto.
Lisää munankeltuaiset yksitellen.
Vispaa kerma eri kulhossa hieman kovemmaksi kuin tavallisesti
 ja lisää se tuorejuustoseokseen.
Lisää mansikat.
Jos käytät pakastemansikoita, niin valuta ylimääräinen mehu pois!!

Kaada vaahto pohjan päälle ja pakasta vähintään neljäksi tunniksi.
Ota kakku pakkasesta noin 20 ennen tarjoilua.
Ei siis todellakaan ennen sitä, sillä kakku sulaa todella nopeaa.


 Päällys:
 Ohjeesta poiketen tein itse päälle kiilteen 
hyytelösokerista ja pakastettujen mansikoiden mehusta.

HUOM!!
1. Mansikkavaahto on todella löysää 
ja ensi kerralla aion tehdä sen liivatteen kanssa, 
ja ilman keltuaisia.
2. Täytettä on todella paljon. 
Meillä sitä jäi niin paljon yli, että käytin lopun täytekakun täytteenä.
Maku oli todella hyvä ja sai kehuja! 
Mansikkainen, mutta pienoinen appelsiinin vivahde:) 
3. Ensi kerralla teen vain puolikkaan täyteohjeen!!
a1%252C1.JPG
 Täytekakussa on ihan peruspohja.
Kermavaahto on vaniljakreenillä ja valkosuklaalla maustettu,
päällä marsipaania.
Kuviot Ellen suunnittelemat ;)

Valkosuklaa-pähkinäkeksit
Nämä on ehdottomasti mun herkkuja!!
a13.JPG
125 gr margariinia
125 gr fariinisokeria
1 muna
200 gr jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
125 gr valkosuklaata
50 gr parapähkinöitä (muukin pähkinä käy)

Vatkaa margariini ja sokeri.
Lisää taikinaa erikseen vatkattu muna ja sekoita hyvin.
Siivilöi kuivat aineet joukkoon.
Pilko valkosuklaa ja pähkinät,
lisää joukkoon.
Nosta lusikalla pallukoita pellille,
taikinasta tulee noin 24 pikkuleipää.
Huomio, että pallukat leviävät pellillä!!

190 ° noin 10-12 min.
Anna jäähtyä ennen tarjoilua!

Kookospallot
a12.JPG
75 gr margariinia
1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 dl kaurahiutaleita (ei pika)
3 rkl kakaota
3 rkl kahvia

Sekoita margariini + sokeri
 ja lisää loput aineet.

Pyörittele palloiksi, 
pyöräytä kookohiutaleessa (tai tomusokerissa)
ja laita jääkaappiin kovettumaan.

nimi.png

TEEMANA SUKLAA-MANSIKKA-VANILJA osa 3

Tässä viimeinen osa 
Ellen synttärileivonnaisista:)

Istuskelin hammaslääkärin odotushuoneessa ja
aloin selailemaan Hemmets-lehteä 
(ruotsalaisissa aikakauslehdissa on muuten TOSI hyviä ohjeita) 
ja törmäsin mansikka teemaan.
Yritin kännykällä ottaa kuvaa ohjeesta, mutta ei se onnistunut.
Siispä nousin ylös ja menin anelevin silmin kysymään, 
jos saisin tästä kopion:)
Niinpä sain, ja tästä tuli 
meidän neitin synttärikakun täyte ja juustokakku,
vähän niinkuin vahingossa ;)

Mansikkajuustokakku  
(vuoka 24 cm)
Pohja:
100 g margariinia 
3 dl sokeria
1,5 dl jauhoa
5 rkl kaakaota
2 tl vaniljasokeria
2 munaa

Sekoita marg + sokeri vaahdoksi.
Lisää kuivat aineet,
ja lopuksi munat yksitellen.
175 ° noin 15 min.
Anna jäähtyä!!

Täyte:
1 rkl vaniljasokeria
400 gr maustamatonta tuorejuustoa
(itse laitoin 200 gr appelsiini+ 200 gr maustamaton)
4 dl sokeria
6 munan keltuaista
(valkuaiset käytin marenkeihin)

5 dl vispikermaa
n. 4 dl muusattuja mansikoita

Sekoita sokerit ja juusto.
Lisää munankeltuaiset yksitellen.
Vispaa kerma eri kulhossa hieman kovemmaksi kuin tavallisesti
 ja lisää se tuorejuustoseokseen.
Lisää mansikat.
Jos käytät pakastemansikoita, niin valuta ylimääräinen mehu pois!!

Kaada vaahto pohjan päälle ja pakasta vähintään neljäksi tunniksi.
Ota kakku pakkasesta noin 20 ennen tarjoilua.
Ei siis todellakaan ennen sitä, sillä kakku sulaa todella nopeaa.


 Päällys:
 Ohjeesta poiketen tein itse päälle kiilteen 
hyytelösokerista ja pakastettujen mansikoiden mehusta.

HUOM!!
1. Mansikkavaahto on todella löysää 
ja ensi kerralla aion tehdä sen liivatteen kanssa, 
ja ilman keltuaisia.
2. Täytettä on todella paljon. 
Meillä sitä jäi niin paljon yli, että käytin lopun täytekakun täytteenä.
Maku oli todella hyvä ja sai kehuja! 
Mansikkainen, mutta pienoinen appelsiinin vivahde:) 
3. Ensi kerralla teen vain puolikkaan täyteohjeen!!
 Täytekakussa on ihan peruspohja.
Kermavaahto on vaniljakreenillä ja valkosuklaalla maustettu,
päällä marsipaania.
Kuviot Ellen suunnittelemat ;)

Valkosuklaa-pähkinäkeksit
Nämä on ehdottomasti mun herkkuja!!
125 gr margariinia
125 gr fariinisokeria
1 muna
200 gr jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
125 gr valkosuklaata
50 gr parapähkinöitä (muukin pähkinä käy)

Vatkaa margariini ja sokeri.
Lisää taikinaa erikseen vatkattu muna ja sekoita hyvin.
Siivilöi kuivat aineet joukkoon.
Pilko valkosuklaa ja pähkinät,
lisää joukkoon.
Nosta lusikalla pallukoita pellille,
taikinasta tulee noin 24 pikkuleipää.
Huomio, että pallukat leviävät pellillä!!

190 ° noin 10-12 min.
Anna jäähtyä ennen tarjoilua!

Kookospallot
75 gr margariinia
1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 dl kaurahiutaleita (ei pika)
3 rkl kakaota
3 rkl kahvia

Sekoita margariini + sokeri
 ja lisää loput aineet.

Pyörittele palloiksi, 
pyöräytä kookohiutaleessa (tai tomusokerissa)
ja laita jääkaappiin kovettumaan.


maanantai 24. syyskuuta 2012

TEEMANA SUKLAA-MANSIKKA-VANILJA osa 2

Meidän perheen jäsenet on oikein
 pullahiiriä :)
Litran pullataikina ei meidän perheen pakkasessa ehdi vanheta:)

Monen monta ohjetta olen kokeillut ja tässä yksi hieman erilailla tehty.
Yleensä rasva laitetaan taikinaa viimeiseksi,
tässä sillä aloitetaan.
Ohjeen alkuperää en tiedä, sillä resepti on tosi vanha.
a14.JPG

200 g margariinia
11-12 dl jauhoja
1 rkl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
4 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
Sekoita pehmeä rasva, vehnäjauhot, kardemumma ja vaniljasokeri. 
Liota hlämpöisen maidon joukkoon hiiva, suola ja sokeri. 
Lisää neste voi-jauhoseokseen. Alusta taikina tasaiseksi.

täyte
100 g margariinia
2 dl tomusokeria
2 tl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. 

Kaulitakina levyksi ja lisää täyte, 
kääri rullalle ja leikkaa 2-3 cm leveiksi paloiksi. 
Kohota, voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. 
 Paista 200 ° kauniin ruskeiksi.

Mikäli haluat maidottomia pullia, tee taikina veteen.
Pullataikina on muuten myös munaton,
mutta muista ettet voitelekkaan munalla:)

Herkullisia kahvi/teehetkiä!!

nimi.png

TEEMANA SUKLAA-MANSIKKA-VANILJA osa 2

Meidän perheen jäsenet on oikein
 pullahiiriä :)
Litran pullataikina ei meidän perheen pakkasessa ehdi vanheta:)

Monen monta ohjetta olen kokeillut ja tässä yksi hieman erilailla tehty.
Yleensä rasva laitetaan taikinaa viimeiseksi,
tässä sillä aloitetaan.
Ohjeen alkuperää en tiedä, sillä resepti on tosi vanha.

200 g margariinia
11-12 dl jauhoja
1 rkl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
4 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
Sekoita pehmeä rasva, vehnäjauhot, kardemumma ja vaniljasokeri. 
Liota hlämpöisen maidon joukkoon hiiva, suola ja sokeri. 
Lisää neste voi-jauhoseokseen. Alusta taikina tasaiseksi.

täyte
100 g margariinia
2 dl tomusokeria
2 tl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. 

Kaulitakina levyksi ja lisää täyte, 
kääri rullalle ja leikkaa 2-3 cm leveiksi paloiksi. 
Kohota, voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. 
 Paista 200 ° kauniin ruskeiksi.

Mikäli haluat maidottomia pullia, tee taikina veteen.
Pullataikina on muuten myös munaton,
mutta muista ettet voitelekkaan munalla:)

Herkullisia kahvi/teehetkiä!!

perjantai 21. syyskuuta 2012

JOTAIN UUTTA JA PIENI TUUNAUS

Olen jo kauan etsinyt itselleni sovitusnukkea. 
En halunnut mitään uutta ja kallista 
vaan vanhan ja edullisen.
No, nyt kuitenkin löysin uuden ja edullisen,
joten vielä parempi :)

Tuon jalan ja "töttörön" 
maalaan vielä valkoiseksi (tai petsaan ruskeaksi),
mutta sillä ei ole nyt kiire.
s2.JPG
Joku ehkä muistaa tämän penkin jollain muulla tekstillä;)
KLIK

Alex nyt kuitenkin päätti, että se oli ruma, 
ja pikkuhiljaa teksti alkoi häviämään...
No nyt ei häviä, sillä tämä uusi teksti on maalattu siihen.
ÄHÄKUTTI! =D
Apuna minulla on sapluuna.s1.JPG
Oikein hyvää 
syksyistä viikonloppua!!!

nimi.png

JOTAIN UUTTA JA PIENI TUUNAUS

Olen jo kauan etsinyt itselleni sovitusnukkea. 
En halunnut mitään uutta ja kallista 
vaan vanhan ja edullisen.
No, nyt kuitenkin löysin uuden ja edullisen,
joten vielä parempi :)

Tuon jalan ja "töttörön" 
maalaan vielä valkoiseksi (tai petsaan ruskeaksi),
mutta sillä ei ole nyt kiire.
Joku ehkä muistaa tämän penkin jollain muulla tekstillä;)
KLIK

Alex nyt kuitenkin päätti, että se oli ruma, 
ja pikkuhiljaa teksti alkoi häviämään...
No nyt ei häviä, sillä tämä uusi teksti on maalattu siihen.
ÄHÄKUTTI! =D
Apuna minulla on sapluuna.
Oikein hyvää 
syksyistä viikonloppua!!!


ARVONTA

Sain jokin aika sitten 
mahdollisuuden kokeilla Arla Ingmanin tuotteita.
Kaupassa pyörittelin montaa muutakin Arla tuotetta, 
mutta näiden maistamiseen sitten päädyin.
Kivaa, kun sai ihan "luvalla" etsiä itselle uusia tuotteita :)

Pohjanpoika juusto on meidän herkku, joten se ei ollut uusi. 
Toisin kun mozzarella juusto...
En ole vielä kertaakaan maistanut hyvää mozzarellaa,
nyt sekin muuttui. 
Tykkäsin tuon Mozzarella piccolon mauasta tosi paljon :) 

Maustetut Emmental-ruokakermat käytin kinkkukiusaukseen, 
harmittaa vain, kun kaupassammme ei ollut Savujuustoa.
Vaikka oli se tosi hyvää tälläkin :)
Fetat nyt ovat muutenkin herkkuani, joten... :)
a4.JPG
GOD MORGON!!
Jos tykkäät mehusta, missä on lihat mukana, niin...
Tämä oli vähän paha, kun tätä menin maistamaan.
mä oon aivan hulluina nyt näihin.
Varsinkin tuo trooppiset hedelmät... ah!
Kantsii maistaa!

Jogurteissa meillä oikeastaan jokainen tykkäsi vähän eristä.
Täytyy tosin myöntää,
 että tuo juustokakkujogurtti oli hieman pettymys :(
Odotin voimakkaampaa juustokakun makua,
mutta maku jäi aika miedoksi.
Alex tosin tykkäs siitä :)
a5.JPG
Paketin mukana sain muutaman lahjan,
joiden kohtalon sain itse päättää.
Pidin itselläni tuollaisen pannunalusen ja lehmämuotin:)

Jollekkin onnekkaalle annan lahjaksi 
Arlan esiliinan, silikonisen pannunalusen ja piparimuotin.
1 arpa: nimetön lukija -muistakaa nimimerkki!!
2 arpaa: julkiselle lukijalle
3 arpaa: julkinen lukija + linkitys
12.JPG
Onnea arvontaan!!

Arvonta päättyy 30.9 klo 21

Meillä ei ole nyt oikein tapahtunut mitään.
Lapset pienessä flunssassa, joten itkua ja hammastenkiristystä riittää.
Koulutehtävä on vienyt aikaa, sillä en tahdo löytää etsimiäni kuvia millään.

Eli kaikki pietarsaarelaiset!!
Mun postilaatikkoon saa käydä heittämässä vanhoja sisustuslehtiä ;)
Mä oon nimittäin kaikki kirppikset kiertänyt tuloksetta:(

EDIT:
ARVONTA-AIKA ON PÄÄTTYNYT


nimi.png

ARVONTA

Sain jokin aika sitten 
mahdollisuuden kokeilla Arla Ingmanin tuotteita.
Kaupassa pyörittelin montaa muutakin Arla tuotetta, 
mutta näiden maistamiseen sitten päädyin.
Kivaa, kun sai ihan "luvalla" etsiä itselle uusia tuotteita :)

Pohjanpoika juusto on meidän herkku, joten se ei ollut uusi. 
Toisin kun mozzarella juusto...
En ole vielä kertaakaan maistanut hyvää mozzarellaa,
nyt sekin muuttui. 
Tykkäsin tuon Mozzarella piccolon mauasta tosi paljon :) 

Maustetut Emmental-ruokakermat käytin kinkkukiusaukseen, 
harmittaa vain, kun kaupassammme ei ollut Savujuustoa.
Vaikka oli se tosi hyvää tälläkin :)
Fetat nyt ovat muutenkin herkkuani, joten... :)
GOD MORGON!!
Jos tykkäät mehusta, missä on lihat mukana, niin...
Tämä oli vähän paha, kun tätä menin maistamaan.
mä oon aivan hulluina nyt näihin.
Varsinkin tuo trooppiset hedelmät... ah!
Kantsii maistaa!

Jogurteissa meillä oikeastaan jokainen tykkäsi vähän eristä.
Täytyy tosin myöntää,
 että tuo juustokakkujogurtti oli hieman pettymys :(
Odotin voimakkaampaa juustokakun makua,
mutta maku jäi aika miedoksi.
Alex tosin tykkäs siitä :)
Paketin mukana sain muutaman lahjan,
joiden kohtalon sain itse päättää.
Pidin itselläni tuollaisen pannunalusen ja lehmämuotin:)

Jollekkin onnekkaalle annan lahjaksi 
Arlan esiliinan, silikonisen pannunalusen ja piparimuotin.
1 arpa: nimetön lukija -muistakaa nimimerkki!!
2 arpaa: julkiselle lukijalle
3 arpaa: julkinen lukija + linkitys
Onnea arvontaan!!

Arvonta päättyy 30.9 klo 21

Meillä ei ole nyt oikein tapahtunut mitään.
Lapset pienessä flunssassa, joten itkua ja hammastenkiristystä riittää.
Koulutehtävä on vienyt aikaa, sillä en tahdo löytää etsimiäni kuvia millään.

Eli kaikki pietarsaarelaiset!!
Mun postilaatikkoon saa käydä heittämässä vanhoja sisustuslehtiä ;)
Mä oon nimittäin kaikki kirppikset kiertänyt tuloksetta:(

EDIT:
ARVONTA-AIKA ON PÄÄTTYNYT



torstai 20. syyskuuta 2012

TEEMANA SUKLAA-MANSIKKA-VANILJA osa 1

Lupasin reseptejä noihin Ellen juhlien herkkuihin,
joten tässä niitä nyt on :)
Osia tulee olemaan kolme, 

joten jos joku resepti ei näy nyt,
niin jatkoa tulee ;)

Valkosuklaa muffinssit
a21.JPG
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
2 tl leivinjauh.
3,5 dl jauhoja
150 g valkosuklaata
1 prk kermaviiliä

Vatkaa voi ja sokeri.
Lisää ensin munat, sitten jauhot.
Viimeisenä suklaa ja kermaviili

Paista 200 ° n. 10-15 min.
Päälle pursotin ihan värjättyä ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa.

Suklaamarengit (10-12 kpl):
a11.JPG
500g tomusokeria
5 munan valkuaista
2 rkl sitruunan mehua
100 g valkosista suklaata
(väriainetta raitoihin)

Ota keittämistä kestävä kulho!!
Vatkaa siinä sokeri, valkuaiset ja mehu sekaisin. 
Nosta kulho vesihauteen päälle ja vatkaa, kunnes seos on kuumaa. 
Seos ei saa kiehua! 
Nosta kulho pois vesihauteen päältä ja vatkaa vielä n. 6-8 minuuttia. 
Sulata suklaa mikrossa ( ja lisää halutessa väri) ja sekoita se marenkiin. 
Seokseen voi jäädä suklaaraitoja, joten älä vatkaa liikaa.

Pursota tyllalla keksit ja paista uunissa 
ensin 150 ° 10 minuuttia 
ja lopuksi 100 ° tunnin verran. 

Toffeemuffinit
q2.JPG
150 g margariinia
1 ½ dl fariinisokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
2 dl ruokakermaa + 1 dl maitoa
(Alku) toffeekarkkeja

Vaahdota margariini ja fariinisokeri, lisää munat yksitellen. 
Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. 
Laita taikinaa muffinivuoan pohjalle, sitten karkki ja päälle vielä taikinaa. 
Paista 225 ° 12-15 min. 
Päälle sulatettua sulkaata ja nonparelleja.

Amerikkalaiset suklaapikkuleivät
Nämä keksit löytyivät myös Ellen synttäreitlä.
Muistin laittaa ne pöytään vasta juhlien puolessa välissä,

joten niitä ei näy missään kuvassa.
Olivat ne ainakin hyviä, sillä yhtään ei jäänyt:)

200g suklaata
100g saksanpähkinöitä
150g voita
2 dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
2 huoneenlämpöisiä munaa
4 dl jauhoja
½ dl kaakaota
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet ja lisää seos taikinaan
ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Lisää rouhitut suklaa ja pähkinät taikinaan nostellen.
Laita taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
Tässä kohdassa taikinan voi muotoilla valmiiksi tuorekelmun sisään pitkäksi pötköksi.
Se helpottaa seuraavassa vaiheessa. 
Kuumenna uuni 200 ° ja nostele 15 - 20 nokaretta taikinaa pellille.
Jätä ISOT välit keksien väliin pellille.
Jos olet laittanut taikinan tuorekelmuun pötköksi,
voit vain terävällä veitselle leikata pötkön 15 - 20 osaan.
Leikkauksen jälkeen kelmu pois ympäriltä ja nostat pellille. 
Kypsennä 12 - 14 minuuttia koosta riippuen,
kun keksin pinta halkeilee, on keksi valmis.
Nosta ritilän päälle jäähtymään.
P.S Onko muillakin Blogger muuttunut uuteen??

nimi.png


TEEMANA SUKLAA-MANSIKKA-VANILJA osa 1

Lupasin reseptejä noihin Ellen juhlien herkkuihin,
joten tässä niitä nyt on :)
Osia tulee olemaan kolme, 

joten jos joku resepti ei näy nyt,
niin jatkoa tulee ;)

Valkosuklaa muffinssit
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
2 tl leivinjauh.
3,5 dl jauhoja
150 g valkosuklaata
1 prk kermaviiliä

Vatkaa voi ja sokeri.
Lisää ensin munat, sitten jauhot.
Viimeisenä suklaa ja kermaviili

Paista 200 ° n. 10-15 min.
Päälle pursotin ihan värjättyä ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa.

Suklaamarengit (10-12 kpl):
500g tomusokeria
5 munan valkuaista
2 rkl sitruunan mehua
100 g valkosista suklaata
(väriainetta raitoihin)

Ota keittämistä kestävä kulho!!
Vatkaa siinä sokeri, valkuaiset ja mehu sekaisin. 
Nosta kulho vesihauteen päälle ja vatkaa, kunnes seos on kuumaa. 
Seos ei saa kiehua! 
Nosta kulho pois vesihauteen päältä ja vatkaa vielä n. 6-8 minuuttia. 
Sulata suklaa mikrossa ( ja lisää halutessa väri) ja sekoita se marenkiin. 
Seokseen voi jäädä suklaaraitoja, joten älä vatkaa liikaa.

Pursota tyllalla keksit ja paista uunissa 
ensin 150 ° 10 minuuttia 
ja lopuksi 100 ° tunnin verran. 

Toffeemuffinit
150 g margariinia
1 ½ dl fariinisokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
2 dl ruokakermaa + 1 dl maitoa
(Alku) toffeekarkkeja

Vaahdota margariini ja fariinisokeri, lisää munat yksitellen. 
Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. 
Laita taikinaa muffinivuoan pohjalle, sitten karkki ja päälle vielä taikinaa. 
Paista 225 ° 12-15 min. 
Päälle sulatettua sulkaata ja nonparelleja.

Amerikkalaiset suklaapikkuleivät
    Nämä keksit löytyivät myös Ellen synttäreitlä.
    Muistin laittaa ne pöytään vasta juhlien puolessa välissä,

    joten niitä ei näy missään kuvassa.
    Olivat ne ainakin hyviä, sillä yhtään ei jäänyt:)

    200g suklaata
    100g saksanpähkinöitä
    150g voita
    2 dl sokeria
    1½ dl fariinisokeria
    2 huoneenlämpöisiä munaa
    4 dl jauhoja
    ½ dl kaakaota
    1 tl leivinjauhetta
    ½ tl soodaa
    1 tl vaniljasokeria
    ½ tl suolaa
    Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
    Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten.
    Sekoita kuivat aineet ja lisää seos taikinaan
    ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
    Lisää rouhitut suklaa ja pähkinät taikinaan nostellen.
    Laita taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
    Tässä kohdassa taikinan voi muotoilla valmiiksi tuorekelmun sisään pitkäksi pötköksi.
    Se helpottaa seuraavassa vaiheessa. 
    Kuumenna uuni 200 ° ja nostele 15 - 20 nokaretta taikinaa pellille.
    Jätä ISOT välit keksien väliin pellille.
    Jos olet laittanut taikinan tuorekelmuun pötköksi,
    voit vain terävällä veitselle leikata pötkön 15 - 20 osaan.
    Leikkauksen jälkeen kelmu pois ympäriltä ja nostat pellille. 
    Kypsennä 12 - 14 minuuttia koosta riippuen,
    kun keksin pinta halkeilee, on keksi valmis.
    Nosta ritilän päälle jäähtymään.
P.S Onko muillakin Blogger muuttunut uuteen??



tiistai 18. syyskuuta 2012

TUNNUSTUS

images.jpg

Sain 
 jo jokin aika sitten tunnustuksen.
Unohdinkin sen jo välillä, 
mutta nyt päätin ottaa itseäni niskasta kiinni
ja tehdä sen ;)

Tämän tunnustustuksen myötä saajan pitää kertoa itsestään 
kahdeksan satunnaista asiaa ja 
lähettää tunnustus edelleen kahdeksalle muulle bloggaajalle. 
Mulla on paljonkin salaisuuksia, 
mutta mitähän mä haluan täällä paljastaa ;))

1.
Täytin eilen 40 v :)
Ja ei, mitään pippaloita en pitänyt!
Ellen sunnuntaiset juhlat riitti, alan olemaan "jo niin vanha", 
ettei mitään juhlia enää kannata järjestää;)
a3.JPG
Kukat sain eräältä vanhalta ystävältä
2.
Lihoin noin kuukausi sitten kahdessa viikossa 6 kg!!
Koittakaas kuka pääsee samaan... ;P
 Tuosta syystä pidän jatkuvaa diettiä yllä:(
"Sairastumisen" myötä paino vain nousi, 
vaikka ruokailutottumukset eivät muuttuneet.
Liikunta tietty jäi, 
kun en kertakaikkiaan pystynyt huimaamiselta liikkumaan :(

3.
Olen joskus ammoisina vuosina osallistunut
kaupunkimme missikisoihin ja ihan hyvällä menestyksellä;)
Mr. puolella voittajaksi sattui tulemaan isoveljeni paras kaveri,
niin me sitten tehtiin vuosi yhdessä töitä:)

4.
Jossain vaiheessa aina tulee mietittyä,
kun on yksin lasten kanssa kotona,
että missä ihmeessä minun kaikki kaverit on...
Kun sitten aloin miettimään ystäväpiiriäni,
huomasin että olen viimeisen vuoden aikana saanyt oikeastaan
 kolme uutta sydänystävää, 
joille tiedän voivani puhua melkeinpä mitä vain.
Yhden kanssa vietin 3 tuntia eilen aamupäivällä puistossa:)
Kuitenkin paras (naispuolinen) ystäväni ja
 ihminen, johon luotan 200%:sti
ja jolle voin kertoa KAIKKI asiani,
asuu minusta 450 km päässä:( 
Terkkuja vaan Turkuun:)

5.
Minulla on 11 tätiä/setää/enoa ja 27 serkkua,
joista osa on jo kuollut.
Tulen aika "suuresta" suvusta,
kun ajattelee, ettei uskonto ole suurten perheiden takana
(tuota en sitten tarkoittanut pahalla!!).
Monella serkullanikin on 4-5 lapsisia perheitä,
tosin kaikki ovat hieman vanhempia kun minä, 
sillä mummuni Eveliina, sai isäni 50 vuotiaana :)
Lisäksi minulla on täti ja serkkuja Kanadassa,
joiden kohtaloa parasta aikaa selvittelen:)

6.
Olen kukittanut Preseidentti Kekkosen
 suorassa televisio lähetyksessä:)
Itselläni ei ole tästä minkäänlaista muistikuvaa,
koska olin niin pieni.
Mistähän kyseisen ohjelman saisi,
olis kiva nähdä itsekkin???

7.
Olen jostain syystä viime aikoina päätynyt lukemaan sellaisia blogeja, 
jossa kirjoitetaan positiivisesta elämänasenteesta.
"Kun kohtaat katseen, hymyile ja tervehdi. 
Älä vain tuijota tai käännä äkkiä katsettasi pois."
Hymyllä hymyyn vastataan!

8.
Näiden kirjoittaminen on ollut tuskaa,
siis ihan oikeesti:)
On tosi vaikea keksia itsestä juttuja, 
paljon helpompi olisi ollut antaa teidän kysyä;)

Siinäpä jollekin idea,
mä en uskalla vielä ryhtyä siihen;)

Nyt tule ehkä se vaikein osuus:/
En lähde tarkastelemaan, kenellä tämä on jo käynyt, 
joten jos tulee uudelleen, niin...
Kaikki muutkin saavat tämän ottaa, 
sillä jokainen bloggaaja on tunnustuksensa ansainnut!!


Ja Taina, 
kiitos vielä kerran

nimi.png