maanantai 28. helmikuuta 2011

KHH:n lattia uusiksi

Meillä on viime päivinä ollut sellaiset sembalot, että huh huh...
Parhaimmillaan meillä oksenteli kolme lasta, ja Elle reppana ei osannut pysyä paikoillaan, ja kun huono olo tuli... Niinpä se sitten tuli sohvalle, olohuoneen lattialle ja sohvalle ja vielä kerran sohvalle...
Eli meidän sohva menee nyt sitten pesuun, arvaatte varmaan kuinka kangassohva imee :(
Tahtoo pois...
Ainoat, jotka meillä on (vielä) säästyneet, on Essi, minä ja Alex. Kuten kuvasta näkyy, ei uni tullut pikkumiehelle iltaisin, kun muut oli aivan poikki -minä monensadan betonikilon kantamisesta. Kädetkin on varmaan venyneet monta senttiä ;)

Olimme sopineet putkimiehen kanssa maanantaille tulon -olisi muuten mennyt yli 2 viikkoa eteenpäin. Torstai iltana päätimme, että alamme piikkaamaan kodinhoitohuoneen lattiaa. Aluksi tarkoituksemme oli valaa uusi laatta päälle ja lämpöputket sisään, mutta lattiatasojen eroksi käytävän kohdalla olisi tullut melkein 10 cm!! Piikkaamalla lattian saimme sen samalle tasolle koko käytävän matkalta. Saunan puolella lattiaan tehtiin vain urat vesikaivoja ja -putkia varten.

Lattia oli aivan järkyttävän kovaa. Olemme piikanneet/hajottaneet koko nykyisen talomme kellarin lattian, ja se oli "helppoa". Kevyttähän se ei ole, kun pitää kaikki betonit kuljettaa pois, mutta se hajosi helposti.

Uudella talolla lattia oli aivan hirveän kova. Mieheni sai myös mahataudin, ja meidän talossa on vesi poikki eli vessat ei toimi :/ Mieheni joutui olemaan myöhään talolla, jotta saisimme kaikki valmiiksi ennen putkimiehen saapumista. Minä lähdin aamulla "kunnossa" olevien lasten kanssa kantamaan loput betonit kärrylle ja sitten kaatopaikalle -meillähän lapset kulkee kanssani joka paikkaan :) Ne "tykkää" ihan hirveesti ;)
Ja kuinka ollakkaan, putkimies EI TULLUTKAAN ja mieheni on mahataudissa piikannut lattiaa... Sääliksi käy, mutta onpahan tehty :)
Kun tämä saadaan tehtyä, niin pahin on ohi!!

Oikein hyvää alkavaa viikkoa kaikille ja kiitokset kommenteista -ne ilahduttavat aina. Ja tervetuloa uudet lukijat!

sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Pohojalaanen ilimootus leheres

Vanhempani ovat molemmat kotoisin Pohojanmaalta -oikein puukkopitäjästä (toinen Kauhavalta, toinen Härmästä).
He muuttivat työn perässä kaupunkiin, mutta olen itse peruskaupunkilainen eli maalle minua ei saisi muuttamaan mikään -minä tarvitsen ihmisiä ympärilleni!!
Asuin mieheni kanssa 7 vuotta Oulussa, ja kaipaan sinne ihan hirveästi. AIna oli jotain tekemistä, katsomista ja menemistä. Täällä on liian rauhallista minulle, mutta olemme päättäneet, että asumme täällä niin kauan, kunnes lapset lähtee pesästä (eli jokunen vuosi vielä...). Lisäksi 3 lastamme on ruotsinkielisessä kielikylvyssä, eli heille puhutaan tarhassa / koulussa vain ruotsia. Sitä mahdollisuutta ei ole monella muulla paikkakunnalla.
Asiaan... Kauhava lehdessä oli "muutama" vuosi (2002) sitten mainos erään liikkeen loppuunmyynnistä pohojalaisella murteella. Se oli mielestäni niin hyvä, että olen säilyttänyt sen nämä vuodet. Vanhempani puhuvat tuolla murteella, mutta onneksi ei noin "pahasti väänäten" ;)

Tässä teille maistiaisia, kuinka Kauhavalla puhutaan :)
Olisko Suomi-Härmä sanakirjasta apua?!? :)

lauantai 26. helmikuuta 2011

Vanha kotimme -osa 1 KUISTI

Vihdoin ja viimein sain tartuttua puhelimeen ja soitettua kiinteistövälittäjälle. Arviointi on nyt sitten tilattu. Pyydämme arvion välittäjältä ja laitamme talon ensiksi itse myyntiin. Mikäli emme sitä saa myytyä, niin saa välittäjä sitten sen jälkeen hoitaa homman :)

Ihan myyntiä ajatellen, otan kuvia nykyisestä kodistamme. Toisaalta haluan itsellenikin muistot joka huoneesta, koska meillä on sellaisiakin huoneita, missä ei ole ikinä kuvattu - koko talo pintaremontoitiin uudelleen (huonevaihdoksien/muutoksien vuoksi) viime vuoden aikana.

Asumme todella lähellä keskustaa, matkaa sinne tulee noin 1,5 km. Talomme on umpitien päässä ja asuinalue on ihanan rauhallinen. Asumme kuin maalla, mutta kuitenkin ihan keskustan kupeessa. Meillä kaikilla on noin 2000 m2 tontit, eli naapurit eivät ole heti puskan takana. Se on ehkä se ainut asia, mitä tulen todella kaipaamaan uudessa talossamme -tuota isoa tonttia, jossa lapset saivat leikkiä aivan rauhassa ja potkia palloa ilman, että se olisi heti naapurin tontilla... :(
Nämä kuvat ovat siis täysin keskeltä meidän elämää (ilman mitään myyntistailauksia), siksi vaunutkin ovat eteisessä, koska siinä ne aina ovat :) Kun näyttelypäivä koittaa, vien tavaraa pois ja "stailaan" kodin neutraalimmaksi. Verhoissakin harmittaa se, että olen jo suurimman osan ehtinyt viemään uuteen kotiin, ja jouduin laittamaan sellaisiakin verhoja, joista en pidä.

Osa 1 -KUISTI

Tein aikoinaan todella paljon töitä tuon oven maalauksen kanssa. Ennen oven siirtämistä meillä oli puulattia, ja puolipaneeli kuistilla. Ovessa on sininen maali vielä muistona tästä ajasta. Oven maalaus oli tämän talven projekti, mutta taidan jättää sen uusille asukkaille. Ja nyt vasta huomaan, ettei koko ovi edes näy...
Tuo tosi nätti putki oven vasemmalla puolella on ilmalämpöpunpun asentajan tekemä viritelmä. Vahinko oli jo tehty, kun näimme sen :(

Kuisti oli ennen niin, että sisäänkäynti oikealla puolella, vaatekaappien kohdalla. Uuden oven kohdalla ja toisella sivulla oli samanlaiset ristikkoikkunat, kun tulevassa kodissamme on. Vaihdoimme sisäänkäynnin paikan, koska aina kun oven paukautti kiinni (ovi siis piti lyödä kiinni), katolta tippui lunta niskaan.

Meillä kaikilla on oma vetokori lakeille ja hanskoille tuossa ensimmäisessä kaapissa. Noiden pariovien takana on vieraiden vaatteet, kun heitä on. Vain muutama oma vaate on kaapissa. Pienten lasten ulkovaatteet ja kenkämme säilytämme aina kuistillla. 


Mieheni veljen avopuoliso on kiintynyt taloonsa toden teolla. Hän on sanonut, ettei koskaan voisi muuttaa siitä pois. Hän kysyikin minulta kerran, että voisinko minä muuttaa tästä pois, ja sanoin, että talohan tämä vain on... Miksi muutto on sitten niin haikeaa??? Sitä tulee mietittyä asioita, mistä jää paitsi -juhannukset, venetzialaiset ja uudet vuodet naapureiden kanssa, sokereiden lainaaminen ja kuulumisien vaihtaminen. Nykyiset naapurimme ovat melkein kaikki suomenkielisiä ja lapsemme samanikäisiä -uudessa paikassa kaikki puhuvat ruotsia ja lapset ovat eri-ikäisiä. Kieli ei ole meille ongelma, mutta mikä on se meitä yhdistävä tekijä sitten... Ehkä jotain kuitenkin löytyy:) Pitää ajatella positiivisesti -uudessa meillä on TILAA :) Ja keskustaankin tulee matkaa vain 1 km. Kyllä se siitä =)


Mieheni on ollut töissä ja minä olin yhden neidin kanssa uudella talolla täyttämässä peräkärryn betonipaloilla. Ollaan nimittäin piikattu kodinhoitohuoneen lattiaa pois ja nyt ne piti saada kaatopaikalle.
Eveliina jäi hetkeksi lapsenvahdiksi oksentavalle Ellelle (välimatkat tässä kaupungissa on onneksi niin pienet, että olisin ollut muutamassa minuutissa kotona -jos minua olisi tarvittu) . Puhuimme mieheni kanssa keskiviikko-iltana, kuinka hyvä talvi meillä on ollut sairastelemisien kanssa. Emilia alkoi oksentelemaan ke-to yönä -ihan selvä Murphyn laki. Nyt on sitten Elle vuorossa :(

Oikein ihanaa lauantain jatkoa teille kaikille! 

 

keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Sauna

Tässä lupaamani kuvat saunaosastosta.
Emilia "loikkii" niissä melkein jokaisessa, kun isommat neidit ovat opettaneet poseeraamaan kuvissa.

Otin kuvat samassa järjestyksessä, kun aikaisemmassa päivityksessä, että teillä olisi hieman helpompi hahmottaa tuo meidän saunatila. En tiedä miksi kamera "vääristää" tilan niin, että se ei näytä niin isolta kun se todellisuudessa on Kiinteistöhuollon miehet sanoivat meille, että kaakelit voidaan jättää uuden valun/lattialämpöputkien alle, koska tila oli aivan kuiva. Päivällä, kun alkoivat piikkaamaan uusia "koloja" kaivoille, niin kaakelit irtosivat isoina paloina. Sovimme niin, että me otamme ne illalla pois ja he voisivat jatkaa muiden töiden kanssa. Jonkin verran kaakeleita olemme jo tässä vaiheessa saaneet pois.
Emilia löysi maasta jotain mielenkiintoista, kun sitä piti niin potkia :)


Tuohon seinään piirretty pystypalkki, on tuleva seinä saunatilan ja kodinhoitohuoneen välissä. Vasemmalle puolelle tulee pesutorni, siivouskaappi, pyykkikaappi jne, oikealle tulee suihku. Seinämän taakse jää meidän apukeittiö. Sen takana olevan punertavan seinän takana on tuleva keittiö.Kaakelit irtosivat todella isoina paloina. Isoin oli melkein neliön kokoinen! 
On kyllä ihme, ettei laattojen alla ollut kosteutta, kun ajattelee miten ne olivat valussa kiinni...

Toivottavasti saitte edes jonkinlaisen käsityksen tuosta sauna-osastosta. Sitä on todella vaikea selittää, kun ei pysty näyttämään. Kamerassa pitäisi olla sellainen panoramakuva mahdollisuus :)

Tervetuloa uudet lukijat -on todella kiva, kun joukko kasvaa :)

Essi 13 v

Purimme eilen koko saunatilan ja siitä tuli ihanan avoin. Valitettavasti kuvat meni pilalle käsittelyvaiheessa, ja en niitä tähän päivitykseen nyt saa. Yritän ottaa tänään uusia kuvia ja näytän sitten millaiseksi tila muuttui, kun kolme seinää sai lähteä :)

Eilen vietimme myös tyttäremme Essin syntymäpäivää. Ikää tuli 
kunnioitettavat teinilukemat -13 v.:)
Tarjonta oli nyt hieman heikohko minun mittapuuni mukaan, mutta en remonttipaikalle viitsinyt alkaa kantamaan kaikkea. Synttärisankari on tuo valkoisessa paidassa oleva neiti.


Laitanpa tässä pikkasen myös käsityötekemisiä.
Tein tuon punasävyisen tilkkupeiton pari kuukautta sitten Emilialle. Käytin siinä TIlda-kankaita. 

Nyt päätin sitten tehdä Alexille oman, jossa käytän Ikean sinisävyisiä kankaita. Työn tekeminen loppui tähän kohtaan, koska työ on niin iso, että en saa sitä yksin kohdistettua -joten äidin apua odotellessa... 
Molempien ruudut ovat ihan samankokoisia, vaikka Alexin peitossa ne näyttävät isommilta.maanantai 21. helmikuuta 2011

Saunatilat ja kodinhoitohuone

Oikein ihanaa maanantai iltaa kaikille! 
 
Tänään alkoi ensimmäistä kertaa tuntumaan, että tämä pakkanen alkaa pikku hiljaa hellittämään ja kevät tekemään tuloaan. Jäät suli auringossa auton päältäkin. Tulin Alexin ja Ellen kanssa neuvolasta kotiin, ja aurinko lämmitti todella ihanasti. Autokin lähti aamulla käyntiin, ja arvatkaas kaksi kertaa olinko kotona?!? No en, kun kerrankin pääsin liikkeelle.  Kävin lasten kanssa muutamalla kirppiksellä ja tein ihan kivoja lastenvaate löytöjä:)

Ikkuna-asentajan oli tänään töissä -enää 2 ulko-ovea ja kaikki on vaihdettu. Listoituksen kanssa täytyy vähän miettiä miten tehdään, koska meillä on toinen pää vielä ”koskematon” ja sitä on turha vielä listoittaa. Keskiviikko aamuna meille on tulossa saunatilan laittajat, ja sitä ennen meidän pitäisi saada purettua kaikki seinäpaneelit pois saunatilasta. Tuossa alla on kuva tulevasta sauna/kylpyhuonetilasta. Olen ottanut kuvat niin, että jokainen kuva on eri nurkkaan. Ikkunoista oikeanpuoleinen on uusi ja se tietysti sinne jää. Muut ikkunat otetaan pois ja aukot peitetään. Remppamiehethän laittavat meille vain lattialämmön (koska alla on vanha lattialämmitys, on parempi jättää työ ammattitaitoisille), ja tekevät lattiantasauksen. Sen jälkeen he piiruttavat saunan, ja laittavat vesierityksen. Loput me teemme itse. 


Remonttimiehet tasoittavat myös tulevan kodinhoitohuoneen lattian ja laittavat sinne yhden lattiakaivon. Allaolevissa kuvissa on meidän tuleva käytävämallinen kodinhoitohuone. Käytävä on meillä uuden ja vanhanpuolen välillä. ”vessanpönttökuva” on meidän keittiöön suuntaan ja suihkuseinäys on taas kahden vanhimman tytön valtakuntaan päin :)Vessa häviää tästä tilasta.


Käytävän koko pituus apukeittiöstä kodinhoitohuoneen loppun on noin 9 metriä. Lapset pääsee oikein elementtiinsä pallon kanssa :)


Tässä muuten näkyy kuinka välitilalaminaatti on seinässä valmiina. Liimasimme sen seinään spray liimalla. Liima oli niin tehokasta, että spray pullo jäi mieheni sormiin kiinni :) Minä olisin ollut paniikissa;)
Tuolla takana oleva eteisen (saunaan) ovihan suljetaan huomenna uudelleen. Jätimme cyprok-levyn pois, koska paneelit revitään huomenna tulevasta saunasta ja kodinhoitohuoneesta. Eli minä tiedän, mitä teen huomenna.
Essi reppanan synttäritkin vietetään uudella talolla "todella tyylikkäässä" ympärsitössä (onneksi Essin pyynnöstä), koska tämä remonttiporukan tulo tuli taas hieman yllättäen. Ensin niitä odotellaan monta viikkoa, ja sitten he ilmoittavat tulevansa ylihuomenna -ja kaikki on meillä kesken. Pääasia, että remontti etenee :)

sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Listoitusta, tapetointia ja laminointia

Taas pitkästä aikaa saan päivitettyä remontti kuulumisia. Neidit on lainaillut mun kameraan ja sitä ei löydy mistään ja en ole viitsinyt päivitellä kuvattomilla jutuilla. Nyt on tyttären kamera lainassa. Alkuviikko meni täysin äidin ja isän vessan laitossa. Meidän ikkuna-asentajakin on ollut sairaana ja loppuviikosta on ollut niin kova pakkanen, että Pihla on "kieltänyt" työskentelemästä yli 20 asteen pakkasessa. No huomenna (jos pakkanen pysyy kohtuu lukemissa) ikkunat pitäis saada valmiiksi. 

Ollaan nyt viikonloppuna tapeltu tuon oman arkieteisen kanssa. Siinä oli (kuva on siinä mun toisessa kamerassa) sellaset kamalan ruskeat kaakelit ja ne sai lähtöpassit monen tunnin piikkaamisen jälkeen. Siinä vaiheessa lattialevy oli jo niin huonossa kunnossa, että se meni uusiksi. Levyn alta paljastui todella mukava yllätys. Rakentaja oli ilmeisesti unohtanut puolet villoista pois, kun sieltä puhalsi kylmää niin paljon. Onneksi nyt lisävillat on paikoilla, ja lattialämmitys kaapelit odottaa urittamista. 
Seinissä eteisessä oli aiemmin jotain puulevyä, joka lähti paloina irti. Liimarannut jäi kuitenkin seiniin ja tarkoitti sitä, että uudet levyt päälle. 
Tuo oikeassa kuvasssa näkyvä ovi laitettiin umpeen ja sen taakse tulee meidän saunatilat.

Tässä eteinen yhtä palaa vaille valmis. Jo nyt se on paremman näköinen. Uudessa ovessa on sellainen pitkämallinen ikkuna toisessa reunassa, ja se ei tuo kovinkaan paljon valoa eteiseen -tästä syystä eteisestä tulee valkoinen (kuinka ollakkaan...) Lapst alkavat taustalla jo väsyä odottamiseen.

Keittiökin saatiin tapetoitua loppuun. Meille tuli muualle maalattava tapetti, joka on maalattu Sadolinin Monaco vaalealla. Tuo takaseinä on tapetoitu (näkyy taas tosi huonosti tässä kuvassa)  saksalaisella Living Walls-tapetilla (nro 5671-16). Listatkin on saatu palkoilleen muutamaa palaa lukuunottamatta.


Meillä tulee keittiön välitilaan tällainen laminaatti. Se on Kensapuun valkoinen Deco, jota käytetään Kensapuun ovimalleissa. Suurin syy valintaan oli oikeastaan se, että kalvon paksuus on alle 2 mm. Näin saimme asennettua sen kaapien alle, ja jos kyllästymme siihen, on se helppo leikata pois.


Kevät tulossa(?), koska meidän toisiksi vanhin neiti aloittaa meillä kevään synttärisarjan, ja Essin synttäreitä juhlitaan tiistaina. Kahden vanhimman kanssa meillä on tapana pyytää vain isovanhemmat ja kummit kahville, mutta sitten pienempien kanssa "juhlitaan kunnolla". Eli tästä eteenpäin noin 2-3 viikon välein meillä on neljät synttärit :) Eli synttärikuvia varmaan tulossa ;)


Kiva, että olen saanut taas uusia lukijoita ja tervetuloa lukemaan juttujani :)


perjantai 18. helmikuuta 2011

Koukkuamista

Muistin yksi päivä viime talven aikana tulleen Strömsö ohjelman, ja siinä Leen tekemän patalapun koukkuamistekniikalla. Minua alkoi kiinnostamaan tekniikka ja päätin kokeilla pientä patalappua.
Tein ensimmäisen lapun ihan tavallisella virkkuukoukulla, ja kyllä se silläkin onnistui. Toiseen ostin koukkuamiseen tarkoitetun koukun, ne ovat kuin pyöröpuikot, jonka päissä virkkuukoukut.


Patalappu tuli todella nopeaa, ottean huomioon, että virkkaus on se käsityölaji, josta pidän vähiten... Muutama tunti, ja 25 x 25 kokoinen lappu oli valmis. Tee näin:

Koukkuaminen. Kuva: Strömsö1. Aloitus. Tee haluamasi määrä ketjusilmukoita. Niistä muodostuu työn leveys. 30 silmukasta tulee keskikokoinen patalappu, jos käytät paksua lankaa ja koukkuamiskoukkua nro 5.


Koukkuaminen. Kuva: Strömsö 2. Ensimmäinen poimintavaihe. Työnnä koukku toiseen ketjusilmukkaan koukusta laskien, kierrä lanka koukulle, vedä se silmukaksi ja jätä koukulle. Poimi näin koukulle kaikki kerroksen ketjusilmukat, myös viimeinen ketjusilmukka. Silmukoiden tulee olla yhtä suuria ja melko tiukkoja.


3. Ensimmäinen paluuvaihe. Tee yksi ketjusilmukka. Tämä ketjusilmukka tehdään aina joka paluuvaiheen alussa, se on niin sanottu reunasilmukka. Ilman sitä reunasta tulee vino. *Ota lanka koukulle ja vedä se koukulla olevien kahden seuraavan silmukan läpi.* Toista *-* kerros loppuun, kunnes koukulla on yksi silmukka jäljellä.

Koukkuaminen. Kuva: Strömsö4.
Toinen poimintavaihe. *Työnnä koukku edellisen kerroksen pystysuoraan silmukkaan, ota lanka ja jätä silmukka koukulle. Toista *-*. Muista ottaa lanka myös edellisen kerroksen reunasilmukan läpi.

5.
Toista poimintavaihetta ja paluuvaihetta, kunnes patalappu on niin iso kuin haluat.

6.
Päätä työ tekemällä kerros piilosilmukoita. Ne virkataan kuten poimintavaiheessa, mutta lanka otetaan ja vedetään silmukan läpi samalla kertaa eikä siis jätetä koukulle.

7.
Katkaise lanka ja päättele.

Koukkuaminen. Kuva: Strömsö8.
Patalappu voidaan reunustaa kiinteillä silmukoilla, jotka tehdään erivärisellä langalla. Ripustuslenkki virkataan ketjusilmukoilla, joista tehdään rengas. Virkkaa vielä kerros kiinteitä silmukoita lenkin ympärille.

.Video (ruotsiksi puhuttu) ja yllä olevat ohjeet löytyvät


Tässä alla on sitten minun työni. Patalaput näyttyivät tuollaislta hyrriltä ennen prässäystä.

Vasemmalla on patalappu nurjalta puolen ja oikealla on oikea puoli päällä. Vaikka tuo toinen onkin nurja puoli, niin mielestäni melko siisti sekin :)

Tässä jollekkin ideaa viikonlopuksi, jos ei muutakaan keksi :)

 

tiistai 15. helmikuuta 2011

Ystävä mietteitä :)

Puhuimme ystäväni kanssa ystävyydestä ja siitä kuinka elämän erilaiset tilanteet ajavat ystävykset "erilleen".  Sanoinkin (vitsinä), että jos haluaa päästä epämiellyttävästä kaverista eroon, niin hankkikaa lapsia. Jos henkilö vieläkin on kimpussasi, niin ostakaa talo, jota alatte remontoimaan... Vaarana vain on, että ne ihanatkin ystävät häviävät :(
Meillä ainakin on käynyt remontin aikana niin:( Kukaan uskalla edes soittaa siinä pelossa, että pyytäisimme heitä auttamaan. Olen sanonut kaikille, että me ei pyydetä apua. Ne, jotka haluavat tulla, saavat tulla ja me otamme avun todella kiitollisena vastaan:) Ainakin minä, joka vietän päivät kotona lasten kanssa, kaipaan ihan hirveästi puhekaveria. Tyttäreni kysyy joskus kaupassa, kun juttelen jollekkin, että kuka se oli? Ja minä siihen, ettei harmainta aavistustakaan. Onneksi en ole hiljaista sorttia=D Tiedän (ja toivon), että ystävät palaavat, kun remontti on ohi. Olemmehan me tämän käyneet läpi jo kerran.
 

Olen tilannut POSITIIVAREIDEN Aamupala palvelun. Mikä ihanampaa kuin aloittaa päivä positiivisellä ajatuksella. Ystävänpäivänä heillä oli seuraavanlainen teksti.


Keittiö ja wc on nyt tapetoitu

Olimme eilen äitin ja isän luona kaakeloimassa heidän vessaansa ja tänään menemme kaakeloimaan loput. Saimme kuitenkin viikonloppuna tehtyä melko paljon. Lauantaina Alexin kummit tulivat taas yllättäen auttamaan -KIITOS SIITÄ!

Tämä oli tilanne josta lähdettiin liikkeelle. Tämä kuva on torstai-illalta, jolloin keittiön ikkunat olivat vielä vaihtamatta.

Katon laitto on tässä vaiheessa jo loppusuoralla. Onneksi me laitoimme sähköjohdot perjantaina valmiiksi, koska ajattelimme, että vietämme katon kanssa koko viikonlopun... Loppujen lopuksi laitto meni melko nopeaa, kun on kaksi osaavaa tekemässä.

Tässä ikkunat on jo vaihdettu, patterit poistettu ja minulla on edessä loppu tapettien repiminen ja patterin taustojen maalaminen.

Mieheni poistaa Alexin kanssa viimeistä pistorasiaa. Tässä talossa on asunut aiemmin sellaisia ihmisiä, joilla on ollut 3 koiraa ja kissojen lukumäärästä ei ole tietoakaan. Pattereiden taustat ja jääkaapin päällystä olivat aivan kauheat. Niitä ei oltu varmaan koskaan siivottu :(

Sunnuntai aamuna pääsimme tapetoimaan keittiötä maalattavalla tapetilla. Väriksi meillä tulee Sadolinin Monacon vaalea. Ruokailutilan peräseinään tulee tapetti.
Ostimme remontin alkaessa 75 metriä maalattavaa tapettia, ja meillä oli ennestään ehkä noin 15 metriä jäljellä nykyisen kodin remontista. Kun keittiö oli valmis, oli tapettia jäljellä 1.3 metriä! Viimeisiä vuotia leikatessa olin kyllä pikkasen paniikissa, koska täältä samaa tapettia ei saa, vaan olisin joutunut sitä Oulusta tai Tampereeltä hakemaan.

Kyllä se muuttuu heti, vaikkei tapettia ole tuossa kuvassa vielä edes maalattu. Sen pitää kuivua muutama päivä.

Tässä näkyy hieman tuota vessan tapettia, jonka me naiset laitoimme lauantaina. Pienessä vessassa oli tiivis tunnelma ;) Nyt on vessanrungot viety talolle, ja josko keskiviikkona saisimme ne paikoilleen. Wc-pöntön haemme tänään.
 Kyllä se siitä- pikku hiljaa. Pitäisi nykyinen talokin laittaa myyntiin, mutta jostain syystä se soitto kiinteistövälittäjälle ei ole niin helppo...Kivaa, että olen saanut uusia lukijoita -tervetuloa!! Kiva nähdä, että juttujani käydään lukemassa:)